Oktober is de maand van Halloween en dan leek pompoensoep mij wel een gepast recept
Pittige pompoensoep
Voor 2 personen. Bereidingstijd 15-30 minuten
Ingrediënten
- 400 gram pompoen
- 1 kleine ui
- 4 takjes koriander
- 2 theelepels kerriepoeder
- 1 eetlepel olie
- ½-1 gedroogd pepertje
- 2½ dl bouillon
Bereiding
- Schil het stuk pompoen en snijd het vruchtvlees in stukken.
- Maak de ui schoon en snijd hem klein.
- Was de koriander en hak de steeltjes klein.
- Fruit de ui en de koriandersteeltjes met de kerriepoeder in de olie glazig. Voeg de stukken pompoen, het verkruimelde pepertje en de bouillon toe. Kook de pompoen in ca. 15 minuten gaar.
- Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine.
- Breng de soep weer tegen de kook.
- Strooi de klein geknipte korianderblaadjes er over.
Eet smakelijk!
TZ