Superfood: cacaobonen, ja of nee?

In het tijdschrift Diamber (van de diabetesvereniging Nederland) las ik over  superfoods. Deze `supervoeding`is de laatste tijd veel in de belangstelling. Ze zitten bomvol goed stoffen zoals o.a. vitamines en anti-oxidanten. Het effect op de gezondheid is echter onvoldoende wetenschappelijk bewezen.

Sommige superfoods kunnen zelfs nadelige effecten hebben. Zo kunnen rauwe ongepelde cacaobonen negatieve bijwerkingen hebben, zoals, misselijkheid, obstipatie en maagpijn. Dus  houd hier rekening mee, als je geen klachten hebt, prima.

MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>