Door uitdroging ouderen vaak in ziekenhuis

Uitdroging is één van de belangrijkste oorzaken waardoor ouderen in het ziekenhuis belanden. Vaak heeft het verstrekkende gevolgen, want na de ziekenhuisopname kunnen de meesten niet meer zelfstandig wonen. Uitdroging kan tot allerlei gezondheidsrisico’s leiden, van ijlen tot geneesmiddelenvergiftiging. Lees hier meer over het belang van vocht.

 

Ouderen drinken vaak minder dan de dagelijks aanbevolen hoeveelheid van 8 kopjes/glazen per dag. Als reden hiervoor geven ze aan dat ze het minimum niet kennen en ook geen dorst hebben. Dat laatste is logisch, omdat het dorstgevoel afneemt, naarmate de leeftijd vordert. Trucjes als een grote kan met 1,5 liter water vullen en die leeg drinken of voor elk glas gedronken vocht een glas in kan doen of na toiletbezoek standaard een glas drinken kunnen helpen om de vochtinname te verhogen.

Voor meer informatie over ouderenzorg en wat de diëtist kan betekenen, neem hier een kijkje.

TZ

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Door uitdroging ouderen vaak in ziekenhuis

 1. Karel

  Goed artikel, vooral met het huidige warme weer erg belangrijk.. Water drinken mensen! :)

    /   Reply  / 
 2. Marijke

  Goed artikel, Direct gedeeld!
  Uit ervaring kan ik zeggen dat uitdroging door velen onderschat word, pas vooral op met ouderen en baby’s..

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>