Opkomst Nationale Cholesteroltest

cholesterolDeze week begon de actie dat je gratis je cholesterol kon laten meten in de service apotheek. Hoe was de opkomst op de eerste dag?

 

7000 mensen hebben gehoor gegeven aan de oproep om hun cholesterol gratis te laten bepalen in één van de 300 vestigingen van Service Apotheek.

Er was al bekend dat 65% van de Nederlandse bevolking een te hoog cholesterol heeft. Zeker 8 miljoen Nederlanders zijn niet eens  op de hoogte van hun cholesterolgehalte. Terwijl een hoog cholesterol (mede) kan leiden tot allerlei hart- en vaatziekten.

Het lastige is dat je er niets van voelt, dus ook geen reden ziet om langs de dokter te gaan. Als je wel iets voelt, ben je vaak te laat…..

Mocht je nu een te hoog cholesterol hebben, dan kun je met aanpassingen in je leefstijl invloed uitoefenen. Een diëtist kan hierbij begeleiding bieden en uiteraard uitleg geven over cholesterol in de voeding (waar zit cholesterol in, waar maakt het lichaam cholesterol uit?) en hoe om te gaan met de vetten in de voeding.

TZ

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>