Hersenen meest vette orgaan

Onze hersenen bestaan voor het grootste gedeelte uit vet. Samen met het zenuwstelsel zijn  de hersenen van alle organen het rijkst aan vet. Bepaalde vetzuren uit de hersenen, de zogenoemde omega 3 vetzuren EPA en DHA, kan je lichaam niet zelf aanmaken. Dus moeten die via de voeding binnen komen. Het is dan ook logisch dat een tekort aan deze vetzuren een negatieve invloed heeft. Hierbij kun je denken aan een verminderde concentratie en vergeetachtigheid. Dit komt dan doordat de `communicatie`tussen de hersencellen minder goed verloopt.

vis

 

 

Daarom is het goed om 2 keer per week vis te eten waarvan minimaal 1 keer per week vette vis zoals haring, makreel, zalm of sardientjes. Deze vissoorten zijn rijk aan omega 3 vetzuren. Mocht u geen vis lusten dan is het goed om dit met visoliecapsules aan te vullen. Wij werken zelf met het merk Orthica.

Daarnaast is het belangrijk om hersengymnastiek te doen zoals kruiswoordpuzzels of spelletjes waarbij u uw hersenen nodig heeft. Ook lichaamsbeweging is goed. Lichaamsbeweging bevordert de bloedcirculatie en stimuleert de aanmaak van nieuwe hersencellen. Zo is beweging dus goed voor je lichaam en geest!

MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>