Alternatief slecht of goed?

man met gezond voedselBij alternatief denk je vaak aan ongewoon, niet normaal, afwijkend. Maar als het de voeding betreft, is dat dan ook zo? Wat wordt er verstaan onder alternatief voedsel eigenlijk? En is dat dan goed of slecht voor je?

 

 

Er bestaat geen officiële definitie van alternatieve voeding, maar vaak wordt er dan bedoeld dat hele voedingsgroepen afgewezen worden. Denk bijvoorbeeld aan geen granen en geen zuivel.  Dit klinkt als niet goed voor je lichaam. Echter indien je de stoffen die je dan tekort zou komen, weet aan te vullen door goed vervangen uit andere voedingsmiddelen en/of de benodigde supplementen kun je heel gezond zijn. Misschien zelfs wel gezonder dan de gemiddelde Nederlander die denkt dat ‘ie normaal eet en juist vaak te veel vet, suiker, zout en calorieën inneemt. En waar dat toe leidt, weten we allemaal!

TZ

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>