Sap belangrijkste bron vitamine C

Uit het rapport van het Vitamine Informatie bureau en de Nederlandse vereniging Frisdranken, Waters, Sappen (FWS) blijkt dat consumenten de meeste vitamine C halen uit sappen met toegevoegde vitamine C.De consumenten halen dus niet de meeste vitamine C uit de meeste natuurlijke bron, zoals groente en fruit. Het rapport is op basis van de Nederlandse Voedselconsumptiepeiling 2011. Er wordt aangegeven dat frisdranken en sappen met 24% de belangrijkste bron is voor vitamine C. Uit groente halen we 16% en hetzelfde geld voor fruit. Aardappelen leveren 16% en vlees levert 10% van de hoeveelheid aan vitamine C.

Bron: EVMI

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>