Meer voedselallergie bij herfstkinderen

Uit Fins onderzoek blijkt dat kinderen die in de winter of voorjaar verwekt zijn een hoger risico op voedselallergieën hebben. Een hogere blootstelling aan pollen van de berk en els zou hiervoor verantwoordelijk kunnen zijn. De Finse onderzoekers hebben bijna zesduizend kinderen, geboren tussen april 2001 en maart 2006, bestudeerd.

Voedselallergieën treden meestal op bij baby’s die tussen oktober en november geboren zijn. De onderzoekers hebben tussen april en mei de meeste allergieën opgemeten waardoor de kans groter is om later op bepaalde voedingsmiddelen zoals melk en eieren  te reageren. Verantwoordelijk hiervoor zou de verhoogde blootstelling aan pollen van de berken els kunnen zijn, want de antilichamen van het ongeboren kind zijn zich nog helemaal aan het ontwikkelen in deze periode. De concentratie van deze pollen is het hoogst in de maanden april en mei.

Vitamine D
Lage vitamine D-gehaltes bij de moeder na de winter kunnen ook een rol spelen bij de verminderde afweer van het ongeboren kind. Want vitamine D speelt onder andere een rol bij de instandhouding van de weerstand.

Bron: http://finlandsite.nl/finlandsite/finland/cms/news.php?extend.7824

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>