Groente op de barbecue

Traditioneel wordt in Nederland vlees op de barbecue gedaan. Wist je dat groente ook heerlijk is om op de barbecue te bereiden? Benieuwd? Lees dan nu de tips en een lekker recept.

Paprika, courgette en aubergine zijn enkele van de groentes die lekker zijn op de bbq. Snij de groente in repen, smeer ze in met olijfolie, peper en zout en leg ze kort op de grill. Rooster de groenten bij voorkeur niet op een te sterke gloed, zodat ze langzaam garen en niet snel aanbranden. Om te voorkomen dat de groente aanbrandt kun je er aluminiumfolie omheen doen of ze in een speciaal grillbakje leggen.

Marinade
In plaats van zout en peper, kun je natuurlijk ook andere kruiden gebruiken. Of je maakt een marinade en besmeerd hier de groente mee. Het voordeel van marinades is, dat ze vaak vol met kruiden en specerijen zitten, die weer vol zitten met anti-oxidanten. Een goede oppepper voor je immuunsysteem.

Recept: aubergine en tomaat met knoflookolie

Ingrediënten:

6 tenen knoflook / 2 deciliter arachideolie / 1 aubergine / 4 tomaten/ zout en peper

Pel de knoflook en hak de tenen fijn. Verwarm de olie en voeg de knoflook toe. Laat dit tien minuten zachtjes trekken. Zorg dat de olie niet te heet wordt, de knoflook mag niet bruin worden.

Snijd de aubergine in plakken. Bestrijk ze met de knoflookolie en strooi er peper en zout op. Gril ze twee minuten aan iedere kant op een hete barbecue.

Spuit met een plantenspuit een beetje water op de barbecue zodat hij gaat roken. Doe een deksel op de barbecue.

Snijd de tomaten in tweeën en besprenkel ze met de knoflook olie. Strooi er peper en zout op en leg ze op het rooster onder het deksel. Laat de tomaatjes tien minuten roken. Leg de plakken aubergine op een bord en doe de gerookte tomaten er boven op. Druk ze met een vork iets uit elkaar zodat het tomatensap over de aubergines loopt.

Eet smakelijk!

bron: groente en fruit bureau, plantaardig.com en Leeuwarder Courant

CB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>