Jojo-dieet zorgt voor afkickverschijnselen

Vrouwen die voortdurend op dieet zijn en meerdere keren een snoepterugval hebben, ervaren dezelfde ontwenningsverschijnselen als alcohol- en drugsverslaafden.


Tijdens het onderzoek kreeg een groep ratten standaardvoedsel met af en toe een suikervoorraad aangeboden. De andere groep kreeg enkel het standaardvoedsel. De ratten die regelmatig extra suikers kregen bleken niet meer tevreden te zijn met het standaardvoedsel. Ze wilden steeds meer suikers.

Bovendien namen bepaalde stressgenen in de hersenen de bovenhand wanneer er geen suikers aanwezig waren. Deze stressgenen zijn ook prominent aanwezig bij alcohol- en drugsverslaafden wanneer ze geen drugs meer krijgen.

Bron:http://www.hbvl.be

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Jojo-dieet zorgt voor afkickverschijnselen

  1. MetaBool

    Daarom wordt dat ook wel ‘koolhydratisme’ genoemd. Helemaal zonder hoeft niet maar de beste remedie tegen verslavingen/onthoudingsverschijnselen is doorgaans het elimineren van de verslavende stof.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>