Game over gewicht wint prijs

Met een zelf verzonnen computergame tegen overgewicht heeft Lisa van Midde (20) de Not Invented Yet-wedstrijd gewonnen. Met de prijs, een initiatief van kennisinstituut TNO, won ze een studiebeurs van 5.000 euro en een mini-laptop. “Mijn spel bevindt zich in de conceptfase. We zijn nu aan het kijken of het een echt computerspel kan worden”, vertelt Van Midde.

In het spel The Growing Game, bedoeld voor jonge kinderen, laat ze virtuele personen een pacours afleggen waarin zij hun eigen ‘balans van gezondheid’ moeten vinden. “Nemen ze de bus, of gaan ze lopen? Kopen ze onderweg een frietje of kiezen ze voor de appel?”, legt ze uit.
“Maar als je alleen appels eet krijg je diarree. En met frietjes ben je ook niet gezond bezig. Met deze game moeten kinderen dan een juiste balans vinden.” Met dat goede evenwicht kun je vervolgens de eindopdracht aan. Van de 124 inzendingen werd het idee van Van Midde als beste gekozen. De prijs is voor de tweede keer uitgereikt.

Bron: http://www.gelderlander.nl

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>