Tips voor Pasen!

eieren
Het duurt nog wel even, maar voor je het weet is het alweer Pasen! Dit jaar valt het op zondag 5 en maandag 6 april. Vind jij het ook zo verleidelijk om van al het lekkers te eten? In de winkels kun je al een tijdje allerlei Paaslekkers kopen. Maar mijn motto is : Een goede voorbereiding is het halve werk.
Met deze tips lukt het om de paasdagen gezond en geen kilootje(s) zwaarder door te komen.
Tip 1 : Bereid het paasontbijt goed voor en koop gezonde producten in. Een gezond paasontbijt kan bestaan uit: bruine of meergranen afbakpistoletjes, gekookte eieren, rosbief, 30+ kaas, ham, filet americain en kipfilet als beleg op de broodjes. Je kunt de kaas evt. in ei-vorm maken of paashaas-vorm. Je kunt dan bieslook of reepjes komkommer als snorharen gebruiken en een half snoeptomaatje als neus. Neem er thee of koffie zonder suiker en vers fruit of een smoothie bij. Tegenwoordig is er ook paasbrood/voorjaarsbrood zonder spijs, dat scheelt ook een hoop. Of snij het eruit of neem gewoon krentenbrood.
Tip 2 : Als je Pasen met de gehele familie viert, zorg dat je ook de gezondere tussendoortjes kiest in plaats van bijvoorbeeld chocolade. Of als je dan chocolade neemt, neem dan max. 2 stuks en geniet er dan ook van. Kies o.a. voor een klein koekje, plakjes komkommer, ongezouten noten, zaden en pitten (b.v. pompoenpitten met cranberry`s),Japanse mix, zoute stokjes,snoeptomaatjes en olijven. Of evt. stokbrood of toastjes met dun tapenade.
Tip 3 : Verstop naast een beperkte hoeveelheid chocolade-eitjes ook andere kleine aardigheidjes of verstop nep-eitjes. Degene die de meeste nep-eitjes vindt, wordt dan beloond met een klein cadeautje.
Tip 4 : Zet geen schaaltje met chocolade-eitjes op tafel, hierdoor wordt de verleiding wel erg groot en eet je snel meer dan verstandig is.

Tip 5: Om deze feestdagen toch actief te zijn kun je een wandeling uitstippelen en op verschillende plekken onderweg (nep)eitjes verstoppen. Dit kan natuurlijk ook in de vorm van een fietstocht of wandeling.

MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>