57% neemt Hollandse etenswaren mee op vakantie

kaas-puntjeNederlanders zijn gek op Hollandse kaas en andere lekkernijen. We houden zoveel van Hollande lekkernijen dat 57 procent van de Nederlanders etenswaren meeneemt op vakantie. Dit blijkt uit onderzoek van Bubo Research International in opdracht van Beemster Kaas.

Bijna de helft van de Nederlandse vakantiegangers heeft kaas bij zich en zo’n twintig procent neemt zoetigheid mee. De belangrijkste reden om etenswaren mee te nemen is het gebrek aan Nederlandse producten in het buitenland. Nederlanders nemen voornamelijk volvette kaas mee. Volvette kaas bevat veel verzadigd vet, dat het cholesterolgehalte kan verhogen. Een te hoog cholesterolgehalte is een risicofactor voor hart- en vaatziekten.

Op vakantie is het niet prettig om continu op je eten te letten.Vakantiegangers mogen op vakantie genieten van hun vrije tijd.

Maar maak het niet te bont. Blijf zoveel mogelijk regelmatig eten, drink veel water en ga lekker bewegen door te zwemmen, (strand)wandelen, beachvolleybal, fietsen, mountenbiken etc. Af en toe een patatje of ijsje mag best. Kies b.v. eens voor een maaltijdsalade of 2 voorgerechten.

Bron:http://www.voedingnu.nl

(MB)

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>