‘Meer blessures door de Wii tijdens kerstdagen’

Doctoren verwachten een flinke toename in het aantal blessures tijdens de kerstdagen door het spelen van Wii-games. Dit concludeert een onderzoek dat vandaag gepubliceerd werd in de Engelse krant The Daily Telegraph.

De Wii is dit jaar wederom een van de populairste cadeaus voor onder de kerstboom. Toch blijken doctoren hier niet al te blij mee te zijn want volgens onderzoekers van het Leeds Teaching Hospital zullen mensen die teveel tijd met de console doorbrengen een verhoogd risico op blessures hebben.

Vorig jaar werd er door de onderzoekers vlak na de kerstdagen al een verhoogd aantal mensen met rugklachten geconstateerd. Vaders zouden namelijk het speeltempo van hun kinderen willen bijhouden en hierdoor hun rug onnodig zwaar belasten. The British Society for Surgery of the Hand (BSSH) heeft bekend gemaakt dat er een duidelijk verband ligt tussen het toegenomen aantal verwondingen en het overmatig gamen op de Wii.

Dus…. Meer beweging is altijd goed, maar overdrijf het niet.

Bron:http://www.nu.nl

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>