47% van vrouwen niet blij met haar buik

Eigenlijk werd ik wel een beetje verdrietig toen ik las dat de helft van de vrouwen in Nederland zich schaamt voor haar buik. Dit blijkt uit het Blootonderzoek 2014 in opdracht van het tijdschrift gezondNU. Als vrouwen bloot voor de spiegel staan dan zijn ze ontevreden, ze voelen zich wit, te dik en dat met name bij hun buik.

vrouw in bikini

 

 

 

 

Slechts 11% van de vrouwen schaamt zich niet en is niet onzeker over haar lichaam. Het zelfbeeld van vrouwen is ten opzichte van het zelfde onderzoek 2011 alleen maar slechter geworden.

Het is denk ik juist goed om naar de positieve kanten van je lichaam te kijken. Misschien is je buik na zwangerschap(pen) minder strak dan daarvoor , maar je hebt er wel prachtige kinderen voor terug gekregen! Het belangrijkste is dat je gezond bent en kijkt naar je mooie ogen/haar/billen/benen/tanden/lach…… vul zelf maar in. Zeg  (dagelijks) in de spiegel tegen jezelf wat je mooi vindt aan jezelf, hierdoor zul je je beter voelen en dit ook uitstralen!

Bron: http://www.gezondheidsnet.nl

MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>