Eigen risico zorgverzekering blijft gelijk

De laatste jaren steeg het bedrag van het eigen risico van de zorgverzekering. Vier jaar geleden schoot het bedrag nog omhoog van 220 naar 350 euro. Daarna ging het jaarlijks steeds met ongeveer 10 euro omhoog.
Alle mensen boven de 18 jaar betalen voor de basisverzekering een eigen risico. Dit geldt voor alle zorgverzekeraars. Als je kiest voor een hoger eigen risico kun je de premie lager houden, mits je niet veel kosten verwacht. Als mensen veel medicijnen gebruiken, zitten ze sneller aan het eigen risico.
Als je naar de huisarts gaat of kraamzorg krijgt, gaat dit niet van het eigen risico af. Andere artsen of specialisten wel. Ook de diëtist gaat van het eigen risico af. Als de diëtist in de aanvullende verzekering zit heeft dit gelukkig geen invloed meer op het eigen risico. Tevens gaat het niet van het eigen risico af indien je verwezen bent vanuit ketenzorg. Dit is een multidisciplinaire zorg rondom patiënten met chronische aandoeningen, zoals diabetes, hypercholesterolaemie, COPD. Check of je huisarts en diëtist hierbij aangesloten is/contract mee heeft.

Ik denk dat het belangrijk is om niet te besparen op je gezondheid. Je zou het kunnen vergelijken met je auto-apk en onderhoud, daar geef je toch ook geld aan uit?

MB/TZ

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>