Koolhydraatarm recept: Bloemkoolkugel

JpegKugel is een apart smakend en verzadigend groentegerecht. Het is afgeleid van de traditionele Europese plantaardige ovenschotel en past ook in een koolhydraat- en glutenvrij dieet! In plaats van de koolhydraten (aardappel, rijst, pasta) kunt u deze heerlijke bloemkoolkugel nemen. Super lekker en gemakkelijk te maken. Wie niet van bloemkool houdt, kan hetzelfde recept ook maken met broccoli.

 

Ingrediënten:
1 grote verse bloemkool of 900 gram diepvries bloemkool
3 eieren
3 eetlepels mayonaise of een light variant)
3 eetlepels soeppoeder (champignon-of uipoeder)

Bereiding:

  • Kook de bloemkool gaar. Laat uitlekken en maak hem fijn met een vork of stamper.
  • Verwarm de oven op 180 graden Celius.
  • Doe de eieren erbij, vervolgens de mayonaise en het soeppoeder. Meng alles goed door elkaar.
  • Doe het bloemkool mengsel in een ingevette vuurvaste ovenschotel.
  • Laat de bloemkoolkugel ongeveer 25-30 minuten in de oven totdat deze goudbruin is.

(RS)

 

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Koolhydraatarm recept: Bloemkoolkugel

  1. Karin Azuur

    Lekker recept. Zelf ben ik meer van de broccoli, ook erg lekker.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>