Kugel is een apart smakend en verzadigend groentegerecht. Het is afgeleid van de traditionele Europese plantaardige ovenschotel en past ook in een koolhydraat- en glutenvrij dieet! In plaats van de koolhydraten (aardappel, rijst, pasta) kunt u deze heerlijke bloemkoolkugel nemen. Super lekker en gemakkelijk te maken. Wie niet van bloemkool houdt, kan hetzelfde recept ook maken met broccoli.
Ingrediënten:
1 grote verse bloemkool of 900 gram diepvries bloemkool
3 eieren
3 eetlepels mayonaise of een light variant)
3 eetlepels soeppoeder (champignon-of uipoeder)
Bereiding:
- Kook de bloemkool gaar. Laat uitlekken en maak hem fijn met een vork of stamper.
- Verwarm de oven op 180 graden Celius.
- Doe de eieren erbij, vervolgens de mayonaise en het soeppoeder. Meng alles goed door elkaar.
- Doe het bloemkool mengsel in een ingevette vuurvaste ovenschotel.
- Laat de bloemkoolkugel ongeveer 25-30 minuten in de oven totdat deze goudbruin is.
(RS)
Lekker recept. Zelf ben ik meer van de broccoli, ook erg lekker.
Dank je wel. Met broccoli is het inderdaad ook heel lekker.