Onderzoek eetlust-hormonen en smaak beleving

Wij vragen u vriendelijk om mee te doen aan een medisch-wetenschappelijk onderzoek. Dit onderzoek uitgevoerd door het National Institute on Aging (een door de overheid gesteunde onderzoeksorganisatie in de Verenigde Staten die onderzoek naar ouderdomsziekten doet, www.nia.nih.gov), Stichting Better Immune System (een stichting zonder winstoogmerk die onderzoek wil stimuleren naar processen die bij ouderdomsziekten zoals diabetes en overgewicht een rol spelen, www.betterimmunesystem.org), en Onze Lieve Vrouwe Gasthuis vindt plaats in het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam en vereist de medewerking van 40 mannen tussen 30 en 55 jaar oud. U beslist zelf of u wilt meedoen.

Waarom dit onderzoek

 

Het wordt duidelijk dat er een sterk verband is tussen smaak en regeling van de stofwisseling. Tal van eetlust hormonen zijn bijvoorbeeld aanwezig in de smaakpapillen van de tong. Een beter begrip van de relatie tussen smaak beleving en eetlust hormonen zou kunnen leiden tot nieuwe behandelingen van obesitas en type 2 diabetes.

 

 

Opzet van het onderzoek:

Ongeveer 40 patiënten nemen deel aan het onderzoek gedurende een periode van 6 maanden. We verdelen de deelnemers in twee groepen: mannen zonder type 2 diabetes, mannen met type 2 diabetes.

Voor meer informatie kunt u kijken op [email protected].

 

 

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Onderzoek eetlust-hormonen en smaak beleving

  1. resveratrol

    My spouse and I stumbled over here from a different website and thought I
    should check things out. I like what I see so i am
    just following you. Look forward to checking out your web page again.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>