Waarom zou je walnoten eten?

Ze hebben een prachtige vorm, die doet denken aan de menselijke hersenen. En opmerkelijk genoeg zijn ze dan ook zeer rijk aan dé bouwstoffen van het menselijk brein: omega-3 vetzuren. In walnoten zit zeer veel alfalinoleenzuur (afgekort als ALA). Dit vetzuur is essentieel, wat betekent dat je het moet eten omdat het lichaam het niet zelf kan maken.

 

De Gezondheidsraad beveelt aan om dagelijks 2-3 gram ALA te gebruiken om het risico op hart- en vaatziekten te beperken. Een handje noten (25 gram, ongeveer 4 stuks) levert al die aanbevolen hoeveelheid. Er zijn ook onderzoeken die laten zien dat het eten van noten sowieso gunstig is voor mensen met diabetes. Al met al lijkt er geen reden om niet regelmatig een handje noten te snoepen, ondanks dat noten veel calorieën leveren! Een heel recente studie laat namelijk zien dat het eten van noten, als onderdeel van een gezond eetpatroon, juist een gunstig effect heeft op het gewicht.

Bron: http://www.bloedsuiker.nl

(MB)

 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>