Pesticiden hebben mogelijk invloed op IQ van ongeboren baby

Uit nieuw onderzoek in de Verenigde Staten blijkt dat grote hoeveelheden pesticiden tijdens de zwangerschap invloed heeft op de IQ van het kind op latere leeftijd.

Foetussen die in de baarmoeder aan grote hoeveelheden pesticiden (van het type organofosfaten) worden blootgesteld, hebben op de leeftijd van 7 jaar een lager IQ dan foetussen die met weinig of geen pesticiden in aanraking zijn gekomen. Er bleek geen verband te zijn tussen de blootstelling op latere leeftijd en het IQ.

Het IQ van het kind wordt waarschijnlijk aangetast door pesticiden die op het voedsel van de zwangere vrouw zitten. Er was namelijk geen verschil tussen kinderen van moeders die in de stad wonen en alleen via de voeding met pesticiden in aanraking kwamen en kinderen van moeders die op het platteland wonen en werken.

Het onderzoek werd gepubliceerd in Envirnomental Health Perspectives.

Bron: Gezondheid.be

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>