Tijdens afvallen is steun van de partner belangrijkst

Het blijkt dat tijdens het afvallen de partner de grootste en belangrijkste steun is. De partner is belangrijker dan vrienden, familie of de diëtist.

Dat blijkt uit een enquête over afvallen en relaties van Valtaf.nl onder 400 deelnemers. 82% van de ondervraagden, voornamelijk vrouwen, geeft aan dat de afvalpoging beter lukt met de steun van hun partner. Datzelfde aantal zegt dat de partner er vertrouwen in heeft dat de afvalpoging lukt. Van de ondervraagden krijgt 70% die steun werkelijk.

De ondervraagden zien hun partner het liefst met een gespierd lichaam, maar toch vinden ze het innerlijk belangrijker dat het uiterlijk. 83 procent heeft liever een partner die erg leuk is met 20 kilo overgewicht dan een partner slanke partner die gewoon leuk is. Ook vinden ze 20 kilo overgewicht geen reden om de relatie te verbreken, ook wil de partner zo dik blijven. De ondervraagden ontvangen liever een compliment over hun karakter dan over hun lijn.

Driekwart van de ondervraagden is weleens bang geweest dat een partner het uit zou maken vanwege het overgewicht, zeven procent heeft dit ook daadwerkelijk mee gemaakt. 70 procent van de ondervraagden is bereid een paar kilo af te vallen als de partner dat mooier vindt.

Het gewicht beïnvloedt deels het seksleven van de ondervraagden. De ervaringen zijn verdeeld, want 45% vindt ‘seks lekkerder’ als zij slank is. Evenveel deelnemers zeggen dat ze met elk gewicht goede seks hebben. Slechts 1% vindt seks lekkerder met een dik lijf en 9% heeft geen seks.

Bron: AD.nl

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>