Met glazen bol afvallen?

Het is weer eens wat anders, afvallen door middel van glazen bollen. Bij deze uit China afkomstige techniek, worden er bollen, gemaakt van glas, bamboe of aardewerk, vacuüm gezogen. Vervolgens worden deze op de rug geplaatst.

Volgens artsen van een afvalkliniek in Changchun zorgt deze techniek, ‘cupping’ genoemd, ervoor dat het lichaam gereinigd wordt van onzuiverheden als afvalstoffen. Ook zou het de bloedsomloop en de stroom van ‘qi’ stimuleren. ‘Qi’ staat voor de ‘vitale energie van het lichaam’, dat meldt een blog van Reuters. Tevens belooft de behandeling pijn weg te nemen.

Na de behandeling kan er wel roodheid optreden, maar dat moet na enkele dagen verdwenen zijn. De ‘cupping’-methode wordt ook in Nederland toegepast.

Naar onze mening kan dit aan het lijstje met `wondermiddelen` worden toegevoegd. Het lijkt ons een vrij pijnlijke bedoening en als iemand er iets mee verliest dan zal het vocht zijn, maar vooral geld.

Bron: http://www.ad.nl

(MB)

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>