Afvallen door puzzelen

Puzzels kunnen de nieuwste vorm van fitness worden, onderzoekers zeggen namelijk dat je door een uur Sudoku’s op te lossen je 90 calorieën verbrandt.

Calorieën verbranden
In je luie zetel een kruiswoordraadsel oplossen, dit lijkt niet de meest effectieve manier om de overtollige kilo’s aan te pakken. Maar experts van een puzzelwebsite beweren nu dat je door gedurende een uur te puzzelen meer calorieën verbrandt dan de meeste koekjes bevatten. Onderzoeker Tim Forrester van cannyminds.com: “Je brein verbruikt elke minuut 0,1 calorieën om te overleven, wanneer je nadenkt over zoiets als een puzzel kan dat oplopen naar 1,5 calorieën.”

Glucose en calorieën
De hersenen bestaan namelijk uit miljoenen zenuwcellen, neuronen, die boodschappen naar het lichaam sturen. Neuronen produceren chemicaliën, neurotransmitters, om de signalen over te brengen. Deze zenuwcellen gebruiken drie vierde glucose, calorieën en een vijfde van zuurstof uit het bloed om neurotransmitters te creëren. Doordat je puzzels oplost zullen je hersenen meer glucose en ook meer calorieën nodig hebben.

Dunner door denken?
Een vertegenwoordiger van de Britse Dieet Associatie: “Wanneer je diep nadenkt, moet je brein ergens energie uit halen. Dat kan door calorieën te verbranden. De hersenen zijn net als elk ander lichaamsdeel, als je ze hard laat werken, zullen ze meer calorieën nodig hebben.” Maar het is duidelijk niet mogelijk om jezelf dunner te denken. Hoewel de hersenen veel energie nodig hebben, verbranden ze geen vet. Want de moleculen van vet kunnen namelijk niet afgebroken worden tot glucose. “Dus als je wil afvallen, moet je nog steeds bewegen en gezond eten”, aldus de vertegenwoordiger.

Bron: hln.be

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>