Meisjes willen waarschuwing voor photoshoppen van foto’s

4 op de 10 meisjes zeggen onzeker te worden van al die foto’s superslanke, mooie topmodellen in bladen en reclames. Veel meiden zouden graag gewaarschuwd worden als foto’s bijgewerkt zijn. Bijvoorbeeld door het plaatsen van een keurmerk op die foto’s. Maar of dat zinvol is?

Het jongerenpanel Top-X van het actualiteitenprogramma EénVandaag vroeg 900 meisjes wat zij vinden van het Franse wetsvoorstel dat glossy’s verplicht om te melden als zij foto’s publiceren die gephotoshopt zijn. Zouden ze dat in Nederland ook willen?

Driekwart van de meiden bleek voorstander van zo’n verplichte meldtekst. Maar volgens mij heeft dat helemaal geen zin. Je kunt beter een keurmerk plaatsen als foto’s níet gephotoshopt zijn, want dat komt veel minder vaak voor.

Vrijwel elke foto in tijdschriften en advertenties wordt wel ergens bijgewerkt: de huid wordt mooier gemaakt, oneffenheidjes worden weggewerkt, zwabberarmen weggepoetst en de borsten net even iets ronder en voller gemaakt. Het is tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld.

Dat meiden daardoor een heel verkeerd beeld van de werkelijkheid krijgen, dat zal de makers een worst wezen. Het oog wil ook wat!

Feit is echter dat veel meisjes er onzeker door worden, op dieet gaan en in het ergste geval er zelfs een eetziekte door zouden kunnen ontwikkelen.

Maar een keurmerk lijkt me niet echt de oplossing. We kijken immers graag naar mooie plaatjes, dus als dat betekent dat een huid wat mooier wordt gemaakt, dan heb ik daar geen probleem mee.

Ik heb wel een probleem met het dunner en slanker maken van mensen, met het veranderen van iemands contouren waardoor de realiteit helemaal verloren gaat. En je naar een soort Barbiepop zit te kijken. Dáár zouden de media wel iets aan kunnen doen.

Bovendien zouden ze voor iets ‘normalere’ modellen kunnen kiezen, in plaats van graatmagere modellen met maatje ‘zéro’. Dat zou al een hele grote stap voorwaarts zijn!

Bron:http://www.gezondheid.blog.nl

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>