Vitaminesupplementen populair bij sportschoolbezoekers

Van elke 10 bezoekers van de sportschool gebruiken er 6 voedingssupplementen. Vooral vitamine- en/of mineralensupplementen zijn populair (43% gebruikers). Dit blijkt uit het rapport “Prestatiebevorderende middelen bij fitnessbeoefenaars” van TNO en Universiteit Utrecht, geschreven in opdracht van de Dopingautoriteit.

Het onderzoek vond plaats onder 92 fitnesscentra. Totaal aantal deelnemers waren ruim 700 personen. Naast vitamine- en mineralensupplementen worden regelmatig energiedranken en dorstlessers gebruikt (respectievelijk 19% en 10% gebruikers). Verder geven de deelnemers aan visoliepreparaten, glucosamine, creatine, gluatmine, fatburners en carnitine te slikken. Slechts weinig sportbeoefenaars (8%) gebruiken prestatieverhogende middelen. Ze gebruiken deze laatste producten vooral om af te vallen en om spiermassa op te bouwen.
Nederland telt volgens het rapport 2 miljoen fitnessbeoefenaars. Zeker 90% zegt zich gezond tot zeer gezond te voelen, zowel lichamelijk als mentaal.

Bron: Rapport prestatiebevorderende middelen bij fitnessbeoefenaars

facebook share facebook share

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Vitaminesupplementen populair bij sportschoolbezoekers

  1. lenella

    Wat ik hier allemaal lees vind ik werkelijk grote onzin.
    Minder eten?,ja hoor en dan niet goed worden van de grote honger?!
    Alleen met sporten kom je er ook niet en s,morgens moet je stevig ontbijten.
    We weten zelf ook wel dat bij de meeste mensen elk pondje door het mondje gaat.
    De meest bizarre afval producten zijn verkrijgbaar en ik weet niet hoeveel afval metohodes.
    zelf heb ik Sonja bakker gevolgd jeetje ik verging van de honger en na afloop kwam ik nog meer bij.
    Ik zweer zelf met nordic walken met diplan wat niet echt een dieet is maar leren anders te eten en ook van je eten te genieten.
    In begin dacht ik ow ik kan niet zonder mijn frietjes,chocolade en noem maar op.
    Maar als je op een dag 8 boterhammen mag eten mag je niet klagen,fruit in overvloed wat ik daarvoor amper at en er nu niet vanaf kan blijven.
    Ik luste geen vis maar ben met tonijn in water begonnen en het meeste lust ik nu.
    Het is ook veel zilvervliesrijst en volkoren spaghetti,heerlijke groentes er bij,veel roerbakken alles in de olijf olie.
    Vleesvervngers,vlees alleen geen varkensvlees
    Ik heb geen zin meer in koekjes,chocolsde of vette happen dat had ik nooit verwacht en nordic walken daar raak je echt verslaafd aan heerlijk buiten lopen en niet in zo,n duffe sportschool waar de meeste meer staan te praten en daarna aan de bar hangen hahaha met een zakje chip of een mars
    Je buikspieren moet je wel appart trainen maar daar heb ik nu een mooie bank voor.
    Ik kan nog wel even door gaan maar ik kan zeg alleen nog dat er in 4 weken 9 cm van mijn taille af is en mijn vetpercentage van .
    37.2 naar 33.4
    Mijn gewicht van74.8 naar 71.4 en het leukse maar niet het belangrijkste mijn metabolische leeftijd van 56 naar 46 en ik ben 46 hahaha IK GA DOOR FANTASTISCH DIT!!!

      /   Reply  / 
  2. lenella

    Sorry ben 47 en vegeet nog 1 ding 2 liter water drinken en niet meer na 8 uur eten alleen fruit
    Wil je een wijntje na spoelen met 2 glazen water (rode wijn
    Sorry staan ook een paar tikfoutjes in zag ik maar jullie snappen het wel he:d;)

      /   Reply  / 
  3. MetaBool

    Verreweg de meeste mensen met overgewicht zijn koolhydratenverslaafd. Die blijven dooreten omdat je constant honger hebt. Sonja Bakker gaat die verlsaving niet tegen maar helpt hem juist in stand te houden.

      /   Reply  / 
  4. lenella

    ja de groeten met je sonja bakker,
    je vergaat van de honger,kijk dan ens in die boekjes van haar wat je maar mag eten en daarna het jojo effect weer
    Op tv ziet het er beter uit maar begin niet aan haar boeken.
    Zou trouwens wel eens meer willen horen over sonja bakker door andere mensen.Iedereen heeft ook andere calorieen nodig dat staat niet in dat boek dus gaat ze er in mij ogen wel heel onzorgvuldig mee om.
    Met diplan word er ook elke week bloed geprikt.
    Als je honger hebt met een dieet ben je al verkeerd bezig en moet je met een akelig gevoel wel een banaan eten dat werkt het snelste.

      /   Reply  / 
    1. MetaBool

      Dat zeg ik, door de koolhydraten in het dieet van Sonja Bakker houd je honger. Verder is die methode een aaneenschakeling van caloriearme dooddoeners, die bestaan voor een groot deel uit fabrieksliflafjes met heel veel kunstmatige zoet- en andere hulpstoffen bestaan. Echt heel ongezond. Maar ja, haar boekjes zien er prachtig uit met vrolijke kleurtjes en plaatjes. Het geeft structuur die de meeste mensen missen en daarom werkt het ook. Een half jaartje. Het is absoluut geen methode die je langdurig kunt gebruiken want dan gaan tekorten zich echt wreken.

        /   Reply  / 
  5. Tom

    Toch moet ik wel zeggen dat ik sinds het toevoegen van supplementen aan mijn training aanzienlijk meer ben afgevallen. Dit kwam door het artikel wat ik las over athleten en bepaalde voeding:

    http://www.mdyshop.nl/info/46/k1_en_m_double_you

    Ik ben toen liquid burners en Stack2 gaan gebruiken en dit heeft voor mij wel gewerkt.

    Hebben jullie nog ervaringen met andere producten?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>