Doe de hapstaptest!

Het Voedingscentrum en de GGD Den Haag hebben een serieuze game gelanceerd: de Hapstaptest. Kinderen van basisschool Kameleon uit Den Haag hebben de test in het bijzijn van de Haagse wethouder Van Alphen voor het eerst gedaan.

In de Hapstaptest kunnen kinderen van 8 tot 12 jaar aangeven wat zij op een dag hebben gegeten en gedronken, en welke activiteiten ze hebben gedaan. Vervolgens wordt automatisch berekend of er globaal evenwicht is op die dag tussen eten en bewegen. Zo krijgen ze meer inzicht in hun eigen eet- en beweegpatroon en of ze in balans zijn. De Hapstaptest is te vinden op de jeugdsite van het Voedingscentrum.

Kinderen kunnen van verschillende activiteiten zien wat het energieverbruik is en hoeveel energie bepaalde voedingsmiddelen leveren. Het is ook mogelijk om na de uitslag de gegevens te veranderen, bijvoorbeeld door televisie kijken te vervangen door buiten spelen. Of een saucijzenbroodje door een appel. Zo ontdekken ze spelenderwijs hoe je meer in balans bent.
Bij de uitslag krijgen ze altijd een advies mee. Het invullen van de test kost ongeveer 20 minuten, maar wie nog paraat heeft wat hij die dag heeft gegeten en gedronken, is sneller klaar.

De Hapstaptest draagt eraan bij dat kinderen op tijd signaleren dat ze te veel eten of te weinig bewegen, zodat ze daarin verandering kunnen brengen. De test kan thuis worden ingevuld, maar ook op school. Jeugdgezondheidszorg, diëtist of huisarts kan de test gebruiken in het kader van leefstijlverandering.

Bron:http://www.voedingscentrum.nl

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>