Meer kans op astma bij kinderen die veel TV kijken

Meer kans op astma bij kinderen die veel TV kijken Kinderen die meer dan twee uur per dag televisie kijken, lopen twee keer zoveel risico astma te ontwikkelen dan kinderen die minder voor de tv hangen. Naar het gebruik van computers of videogames werd niet gekeken. Dat blijkt uit onderzoek (gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Thorax).
van Britse wetenschappers bij ruim 3000 kinderen van 0-12 jaar. 6% van de kinderen had astma op de leeftijd van 12 jaar.

Dit onderzoek bevestigt eerdere onderzoeken. Bij de kinderen die op de leeftijd van 3,5 jaar minder dan 2 uur TV keken, kreeg ongeveer 5% astma, bij diegenen die meer dan 2 uur keken was dat 9%.
De reden moet niet zozeer gezocht worden in het TV-kijken opzich, wél in het feit dat kinderen die veel tv kijken te weinig beweging krijgen. Mogelijk is het vooral voor jonge kinderen (beneden 3,5 jaar) zeer belangrijk om veel te bewegen zodat hun longen en luchtwegen voldoende kunnen ontwikkelen.

Bron: gezondheid.be

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Meer kans op astma bij kinderen die veel TV kijken

  1. Dennis

    Dat is niet leuk :(

      /   Reply  / 
  2. Dennis

    ik kijk 12 uur per dag

      /   Reply  / 
    1. henk

      nerd :P

        /   Reply  / 
  3. Kluitman

    Puf en Kuchje in het Vlinderbos
    voorlezen 4 t/m 6 jaar
    zelf lezen 7 t/m 9 jaar

    Speciaal voor 50 jaar Astma Fonds schreef de bekende kinderboekenschrijver Jac Linders vrolijke en spannende avonturen rond de twee kabouters Puf en Kuchje. Elk verhaal bevat fantasierijke kleurenillustraties, van Helen Van Vliet.

    Van ieder boek van Puf en Kuchje in het Vlinderbos gaat € 2,50 naar het jubileumproject: ‘Wat voor astma heb jij?’

    Het boek is verschenen op 26 oktober en is te bestellen via Kluitman en te koop in de boekhandel.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>