Werk-fruit:Vervang pot snoep voor mand met fruit

Een snoeppot op je bureau is verleidelijk. Tijdens het werk snoep je de pot in een mum van tijd leeg. Ook zonder snoeppot blijven er van die momenten op een dag dat je verlangt naar iets lekkers. Daarvoor kan een schaal met fruit en groente bij de koffie- en theeautomaat uitkomst bieden. Weleens gehoord van werkfruit?
Werkfruit staat voor groente en fruit op de werkvloer. AGF Promotie Nederland is vorig jaar van start gegaan met de campagne ‘Appel, vrucht van alle plezier’ om de beschikbaarheid van fruit op de werkvloer te vergroten. Het Voedingscentrum steunt ieder werkfruit initiatief, maar ziet het liefst dat bedrijven hun medewerkers een schaal met diverse soorten groente en fruit aanbieden.
Werkfruit in zes stappen
Velen nemen zich ook dit jaar weer voor minder te snoepen en gezonder te leven. Daar kan werkfruit een goede bijdrage aan leveren. Uit onderzoek is gebleken dat vrijwel iedereen op de werkvloer van dit aanbod gebruik maakt. Een groot deel van de werknemers eet daardoor meer fruit dan voorheen. Werkgevers hebben daar baat bij. Het is ook nog eens eenvoudig (in zes stappen link) te regelen.
Eet voldoende groente en fruit
Eet twee stuks fruit en twee ons groente per dag en varieer daarbij volop. Het Voedingscentrum kan dit niet vaak genoeg benadrukken. Groente en fruit bevatten namelijk weinig calorieën en veel voedingsstoffen als vitamine C, vezels en kalium. Als iedereen in Nederland dagelijks voldoende groente en fruit eet, kunnen per jaar zo’n 5000 sterfgevallen door hart- en vaatziekten en ongeveer 2300 sterfgevallen door kanker worden voorkomen.

Bron:http://www.voedingscentrum.nl

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>