Biologische medicijnen bieden uitkomst voor patiënten met ziekte van Crohn

Gezondheid Patiënten met de ziekte van Crohn slikken zware medicijnen om hun darmontsteking onder controle te krijgen. Soms hebben die middelen nare bijwerkingen, en ook werken ze niet voor iedereen even goed. Biologische’ medicijnen bieden mogelijk een uitkomst.,,Ruim zestig procent van de patiënten die onvoldoende op andere medicijnen reageren, heeft er baat bij”, zegt maag-darmspecialist Paul Rutgeerts van het UZ Gasthuisberg in Leuven, over de nieuwe biologische medicijnen die de ziekte van Crohn bij de wortel aanpakken, in plaats van alleen haar symptomen te bestrijden. ,,Waar we vroeger vaak geen andere keuze hadden dan de zieke stukken darm weg te snijden, kunnen we de ontstoken darmwand nu soms weer doen helen.”

De ziekte van Crohn is een chronische ontsteking van de darm en soms ook van maag, slokdarm en mond. Courante symptomen zijn hevige buikkrampen en voortdurende, soms bloederige diarree. In erge gevallen kunnen pijnlijke zweren en abcessen in het spijsverteringsstelsel optreden, en ook kunnen fistels ontstaan, onnatuurlijke verbindingen tussen darm en urineleider, geslachtsorganen of buikhuid – met alle infecties van dien.

Voor mensen met de ziekte van Crohn is een uitgebalanceerde voeding erg belangrijk om alle voedingsstoffen binnen te krijgen. Prikkelende voedingsmiddelen, zoals ui, paprika, koolsoorten, knoflook en scherpe kruiden kunnen het beste vermeden worden, al reageert iedere patient met de ziekte van Crohn weer anders op voedingsmiddelen.

Bron: medinews.be

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Biologische medicijnen bieden uitkomst voor patiënten met ziekte van Crohn

  1. Patrick Batters

    Very attention grabbing post – might be old, nevertheless it was new to me. I needed to thank you for this nice article Biologische medicijnen bieden uitkomst voor patiënten met ziekte van Crohn | Dieet! I undoubtedly enjoyed reading each bit of it. I have you bookmarked to check out new articles you post.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>