Instellingen in
de thuiszorg, ouderenzorg en gehandicaptenzorg kunnen zich nu aanmelden voor
deelname aan verschillende verbetertrajecten. Het verbetertraject Eten en Drinken start op 9 december 2005.
Uit onderzoek blijkt dat steeds meer cliënten in de zorg moeite hebben met eten en drinken. Dit kan leiden tot ondervoeding.
Ondervoeding voorkom je vooral door te zorgen dat het eten en drinken weer een
dagelijks feest wordt en past in het persoonlijk ritme van de cliënt.
Als het
gezellig is en de maaltijd smakelijker en geuriger, dan eten mensen met genoegen
en voorkom je problemen. Ook zaken als goede mondzorg, aanvullende voeding of
aanpassingen van bestek kunnen heel goed helpen.
In het verbetertraject Eten en Drinken is onder meer aandacht voor het
signaleren van ondervoeding en hier adequaat op reageren, een goede organisatie
van de voedingsdienst en multidisciplinaire samenwerking van iedereen die
betrokken is bij de voeding van cliënten.
Bron: Zorgkrant