Door pepers goede nachtrust

Een dieet waarbij regelmatig hete pepers worden gegeten, kan helpen tegen slapeloosheid en de hartslag gezond houden. Onderzoekers van de universiteit van Tasmanië in Australië onderzochten de afgelopen achttien jaar een groep vrijwilligers. Wanneer de proefpersonen chilipeper in hun eten stopten, vielen ze gemakkelijker in slaap.

“Ze zeiden ook dat ze beter wakker werden, meer energie leken te hebben en beter functioneerden gedurende de dag”, citeerde de Australische krant The Sydney Morning Herald maandag de onderzoeksleider, Andrew Davies. Bewegingssensoren toonden aan dat de vrijwilligers na het eten van hete pepers minder bewogen in hun slaap en iets korter sliepen. Desondanks voelden ze zich energieker.

Let wel op met pepers als u snel last van u maag en/of darmen heeft. Dit zijn, net als ui, knoflook, paprika, koolsoorten, citrusvruchten en koffie, prikkelende voedingsmiddelen en kunnen maag-en/of darmklachten verergeren. En dat bevordert de nachtrust zeker niet!

Bron: Nu

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>