Borstvoeding als kalmeringsmiddel!

Een onderzoek door een team van het Douglas Ziekenhuis in Montreal laat zien dat moeders die borstvoeding geven minder gauw van slag raken door stressvolle situaties dan moeders die flesvoeding geven.

Blijkbaar snijdt het mes aan twee kanten. Al lange tijd is bekend dat voedingsstoffen in moedermelk de mentale en lichamelijke ontwikkeling van de baby veel goed doen. Het bijkomende voordeel is dus de rust die borstvoedende moeders ervaren, wat betekent dat zij met meer geduld en volgehouden energie op hun kindje kunnen reageren.

Een afdoende verklaring voor het gevonden verschil kan nog niet gegeven worden. Misschien zijn borstvoedende moeders beter in staat dan andere moeders om te bepalen welke stressbronnen relevant zijn en welke niet.

In elk geval kunnen de onderzoeksbevindingen van belang zijn om vrouwen die kans lopen op postnatale depressie te helpen.

Kortom, naast alle voordelen die borstvoeding heeft voor de baby, blijken er nu ook voordelen voor de moeder te zijn.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>