WeightWatchers: Je kunt zomaar ineens helemaal genoeg hebben van je te wijde omvang

weightwatchers

Je kunt zomaar ineens helemaal genoeg hebben van je te wijde omvang. Zo ging het bij mij althans. Lange tijd suste ik mezelf met de wetenschap dat veel vrouwen onder invloed van de beruchte overgangshormonen na hun 50ste spontaan in omvang toenemen, en dat 2 kinderen krijgen ook zijn stempel op je figuur drukt. Maar die paar kleding maten groter, gingen me toch vervelen, want zelfs dan zat het me soms nog niet lekker. Elastische tailles, heb ik ontdekt, zijn helemaal dodelijk gevaarlijk, want die veren met elk naar binnengewerkt slagroomgebakje mee, zodat je schuldgevoel lekker kan doen of er niets aan de hand is. Maar goed, op één van die dagen waarop ik dacht dat er verandering moest komen, kwam er dus, noem het toeval of juist niet, een advertentie voorbij van de Weight Watchers waarin je de kans kreeg een gratis inlogperiode van een half jaar te winnen op WeightWatchers-online als je van je afvalstrijd een blog bij wilde houden. 

Daar heb ik op gereageerd en ja, ik was één van de gelukkige 6 winnaars. Er was wel meteen grote schrik, want ik had verteld dat ik wel 10 kilo af wilde vallen. 10 kilo!! Hoe moest ik dat zien te klaren… Voor mij persoonlijk is dat gewoon erg veel, en ik heb dan ook gigantisch respect voor al die afvallers die nog veel meer kilo’s verloren zijn. Toen ik vorige week begon stond de weegschaal op 81 kilo schoon aan de haak, ik ben 1.72 cm lang.
Bij nadere berekening zou een gewicht rond de 74 kilo nog oke zijn bij mijn lengte. Maar zelf wil ik proberen terug te gaan tot 70/72 kilo.

Nadat ik voor de eerste keer ingelogd was, ben ik eerst maar eens uit gaan vogelen hoe alles werkt op de website. Dat viel me nog niet helemaal mee, maar na een paar dagen kreeg ik een beetje door wat er allemaal mogelijk is. Ik houd het voor nu nog allemaal eenvoudig: ik reken dagelijks mijn ontbijt-, lunch- en diner punten uit en houd me daaraan. Ook ben ik veel meer gaan bewegen. Elke dag een stuk met een van de honden wandelen, en een paar keer per week baantjes zwemmen.

Mijn ontbijt en lunch verwerk ik vaak in smoothies. Die maak ik van magere yoghurt, muesli en een paar stukjes fruit en soms een handje rauwe spinazie. Dan ziet het er erg vreemd en onaantrekkelijk uit, zo groen, maar de smaak is heerlijk! Het is erg fijn dat je van alle eetwaar de punten kunt berekenen, en heerlijk dat je onbeperkt groente mag eten, want dat vult goed en ik vind bijna alles lekker. Vanmorgen heb ik mijzelf gewogen en stond de teller op 79.7, kortom er is 1300 gram vanaf.

Wat ik nog niet helemaal begrijp is dat ik ’s avonds soms 6 ons zwaarder ben dan ’s morgens. Ik heb in ieder geval een erg goed gevoel over waar ik nu mee bezig ben, en denk en hoop dat ik dit tot een goed einde ga brengen! Tot de volgende blog. En oh ja, eerlijk is eerlijk, er was een moment dat ik de verleiding van een kersenbonbon (of 2) niet kon weerstaan!

 

Joke

Joke is aan het afvallen met behulp van Weight Watchers. Zij vertelt voor Blog.nl haar verhaal en haar ervaringen. Wekelijks geeft ze een update hoe het haar afgaat en wat haar bevindingen zijn van het Weight Watchers programma.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “WeightWatchers: Je kunt zomaar ineens helemaal genoeg hebben van je te wijde omvang

  1. Metabool

    Zonder ook maar iets af te doen aan het eerste succes van Joke, de knop is om en dat is goed, zou ik het interessant vinden of ze nagedacht heeft over hoe ze straks op gewicht denkt te blijven. Gedurende een te overziene periode afvallen lukt namelijk vrijwel iedereen wel maar het echte probleem is op gewicht blijven. Dat vergt leefgewoontes die je de rest van je leven moet volhouden. Da’s andere koek dan een paar maanden af te zien voor een zomerslank figuurtje. Laat om te beginnen die koek maar in de winkel, ook die van Peijnenburg en die vieze eierkoeken van Sonja…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>