Een heerlijk visrecept, snel en gezond!
Vis in folie
Ingrediënten (4 personen):
4 x 100-150 gram witvis (bijv. kabeljauw of koolvis) of zalm
1 dunne prei
1 middelgrote wortel
2-3 tomaten
Verse kruiden (bijv. koriander of basilicum)
4 eetlepel sojasaus
Snufje peper
Materialen:
Aluminiumfolie
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180 . Neem 1 groot stuk aluminiumfolie en vouw dit dubbel voor de stevigheid. Was de prei, wortel en tomaat en snijd in plakjes. Leg de groenten gemixt op de aluminiumfolie en leg de vis er bovenop. Leg wat verse kruiden op de vis en doe er tenslotte 1 eetlepel sojasaus per pakketje overheen. Strooi er naar eigen smaak wat peper over. Sluit de folie goed, zodat het pakketje helemaal dicht is en zet de vis ongeveer 20 minuten in de oven. Check of het klaar is door de folie voorzichtig open te maken. Als de vis nog glazig is, mag het nog even terug in de oven. Indien de vis te lang in de oven zit, droogt deze uit.
Serveer dit gerecht met zilvervliesrijst en een groene salade.
Eet smakelijk!
Tip: ook lekker met champignons of een bosuitje