Groene plekken op aardappels giftig??

aardappelenIn aardappels zit van nature een giftige stof: solanine. Deze biedt bescherming tegen ziekten en insecten, en kan voor de mens geen kwaad. Als een aardappel groene plekjes heeft, duidt dit erop dat er te veel solanine in zit. Dan liever niet eten of dik schillen? Nee hoor, als je het goed weg snijd is het geen enkel probleem. De meeste solanine zit namelijk vlak onder de schil. Snijd ook uitlopers ruim uit omdat die plekjes ook een hoge concentratie solanine bevatten.
(RS)

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>