Artritis en voeding(1)

Soms hoor je dat mensen met artritis, een ontsteking aan de gewrichten, planten van de nachtschadefamilie moeten vermijden. Dit zou zijn omdat deze planten zorgen voor ontstekingen en gewrichtspijnen. Maar hoe zit dit nu eigenlijk?

De gedachte klopt gedeeltelijk. Sommige mensen zijn gevoelig voor solanine, een stof die voorkomt in planten van de nachtschadefamilie. Solanine zorgt dan voor zwelling en pijn in de gewrichten. Indien je last hebt van gewrichtspijnen of artritis kun je zelf uitproberen of je gevoelig bent voor Solanine. Laat gedurende twee tot drie weken planten van de nachtschadefamilie uit je voeding. Merk je verschil? Zo ja, dan kan het zijn dat je bij de mensen hoort die gevoelig zijn voor solanine. Zo niet, dan kun je deze voedingsmiddelen gewoon weer eten. Ze leveren namelijk ook een heleboel gezonde voedingsstoffen.

Enkele producten die onder de nachtschade familie vallen zijn aardappelen, tomaat, aubergine, paprika en ui.

bron: nutrition diva

(CB)

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>