Rubriek: Vlees, vis & vleesvervangers

Informatie over vlees, vis en vleesvervangende producten

Hoeveel calorieën in kapsalon?

Een artikel over kapperswinkels op een diëtistensite? Nee, dit artikel gaat over een ander soort kapsalon namelijk de kapsalon om op te eten. Een kapsalon is een caloriebom die bestaat uit een laag friet, een laag shoarma of döner kebab, overgoten met knoflooksaus, een streep sambalsaus, twee plakken kaas. Dat geheel gaat in de oven.

Lees verder...

De perfecte koelkastindeling

Op de website van het Voedingscentrum kun je kijken hoe je je koelkast optimaal kunt indelen.  Welke plek is het koudst in de koelkast en hoe lang kun je producten bewaren die geopend zijn?

Lees verder...

Kalkoen als lamsvlees verkocht

Uit een steekproef van het KRO tv-programma Keuringsdienst van Waarde bleek eerder deze maand dat een aantal slagers kalkoenvlees als lamsvlees verkocht. Er werd door medewerkers van het programma bij tien verschillende slagers lamsvlees gekocht, maar uit DNA testen bleek het in vier gevallen om kalkoen te gaan. Het gaat om diverse goedkopere slagers in

Lees verder...

Minder vlees langer leven

Nu is het al voor veel mensen normaal om 1 dag in de week geen vlees te eten, maar vegetarisch of helemaal geen vervanger. Maar recent groot onderzoek (langjarige studie met data van 16 jaar) heeft ook uitgewezen dat je voortijdig overlijden met 4% kunt doen afnemen door dagelijks 35 gram vlees te vervangen door

Lees verder...

Risico op diabets verlaagd door volle zuivel

Het regelmatig eten of drinken van volle zuivelproducten wordt geassocieerd met een verminderd risico op het krijgen van diabetes mellitus type 2. Vlees zou het risico juist verhogen risico op diabetes. Dit blijkt uit een studie onder 26.930 deelnemers van Lund University in Zweden, gepubliceerd op 1 april 2015 in het American Journal of Clinical

Lees verder...

Super-duo`s!

Sommige voeding die je samen eet , kunnen elkaar helpen of elkaars werking versterken. Zo kun je bijvoorbeeld fruit (wat fructose oftewel fruitsuiker bevat) samen eten met iets wat eiwitrijk is, zoals b.v. noten of kwark of een ei. De eiwitten vertragen namelijk de opname van fructose uit het fruit. Je krijgt hierdoor sneller een

Lees verder...

Lente-detox!

De lente is het ideale tijdstip voor een detox, maar de meeste mensen verstaan hieronder dat je jezelf een week moet verhongeren en overleven op enkel thee of sapjes. Je lichaam is perfect in staat om zelf toxische stoffen af te voeren.  Door te weinig calorieën op te nemen kun je namelijk met hoofdpijn, spijsverteringsproblemen

Lees verder...

Wat zijn adukibonen?

Wat zijn adukibonen? Adukibonen vallen onder de peulvruchten en komen uit Azië. Het zijn relatief kleine, iets bolle, lichtrood tot donkerrood/bruin tot paarsachtige bonen met een dun vaak crèmekleurig streepje aan een kant. Er bestaan ook witte, zwarte, grijze en diverse gevlekte adukibonen.

Lees verder...

Zout in vleesvervangers varieert enorm

Laat je vlees ook weleens staan? Of ben je vegetarisch? Dan is het belangrijk om op de hoeveelheid zout te letten op het etiket om het zoutgehalte te vergelijken. Uit onderzoek blijkt namelijk dat de hoeveelheid zout in vleesvervangers sterk varieert en dat het even hoog kan zijn als in vergelijkbare vleesproducten. Dit blijkt uit

Lees verder...