Zet alvast in je agenda: Week van de smaak!

De Week van de Smaak 2015 is dit jaar van 12 tot en met 20 september en organiseert activiteiten door het hele land. Het thema van 2015 is: verantwoorde vis, schaal- en schelpdieren.

vis2

 

 

Door onder andere overbevissing en klimaatverandering is de visstand sterk achteruit gegaan. Er zijn steeds minder actieve vissers in Nederland en bij de binnenvissers is het lastig om goede opvolgers te vinden. De vissers die over blijven gebruiken steeds meer moderne vangstmethoden, met soms grote gevolgen voor het ecosysteem. Daarnaast zijn er ook vissers die op zoek gaan naar slimme,  meest duurzame, verantwoorde vangstmethoden en bijvoorbeeld alleen nog de volwassen vissen vangen.

Als consument is het dan best lastig waar je op moet letten als je vis koopt.  Wat is de meest duurzame optie en hoe kan ik de kleinschalige visserij helpen?  Daarnaast is het goed om te kijken naar hoe de minder bekende vissoorten smaken en hoe  je die het beste zou kunnen bereiden. Deze vragen worden allemaal behandeld in de week van de smaak!

Zie voor meer info:http://www.weekvandesmaak.nl/2015

MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>