Rubriek: Vlees, vis & vleesvervangers

Informatie over vlees, vis en vleesvervangende producten

Flexitariër of vegetariër?

De discussie over het wel/niet/soms eten van vlees komen sommige mensen de neus uit. Ze willen zelf bepalen wat ze wel of niet eten. Vurige betogen van voorstanders om minder of geen vlees te gaan eten, leidt tot ergernis bij de vleesliefhebber en de types die er sowieso niet van houden om gedicteerd te worden

Lees verder...

Salade gezond? Let op deze 5 ingrediënten!

Met  mooi weer hebben we minder zin in zware maaltijden en kiezen we liever (ik tenminste wel) voor wat lichtere maaltijden. Vooral als het echt warm is, eet ik graag een maaltijdsalade. Toch zijn er ook (kant-en klaar) salades waar nog veel calorieën in zitten door sommige ingrediënten, zoals:      

Lees verder...

Noten zijn gezond

Als je minimaal 10 gram noten of pinda’s per dag eet heb je een lager risico om te sterven aan diverse doodsoorzaken dan mensen die dit niet doen. Dit blijkt uit onderzoek van de Universiteit Maastricht, uitgevoerd onder ruim 120.000 Nederlandse mannen en vrouwen van 55-69 jaar. De sterfteverlaging was het sterkst voor luchtwegenaandoeningen, ziekten

Lees verder...

Vitamine A: hoeveel is veilig?

Er zijn een paar vitamines die vetoplosbaar zijn, namelijk : A, D, E en K. Dat wil zeggen dat je een teveel hiervan niet zomaar uit plast, maar voornamelijk in het lichaam blijft. Mensen die te veel retinol (de actieve vorm van vitamine A) binnenkrijgen, kunnen mogelijk problemen krijgen aan hun lever. Zwangere vrouwen lopen

Lees verder...

Let op: rauwe kip in maaltijdsalade Jumbo en C1000

Supermarkten Jumbo en C1000 roepen hun klanten op om de maaltijdsalade met Italiaanse kip terug te brengen naar de winkel. In de salade is door een productiefout rauwe kip in plaats van gegaarde kip terecht gekomen. „Voor consumenten is het advies het product niet te gebruiken. Dit levert gevaar op voor de gezondheid”, aldus Jumbo.

Lees verder...