Rubriek: Vlees, vis & vleesvervangers

Informatie over vlees, vis en vleesvervangende producten

Walnoten de meest gezonde noten

Vooral nu in de herfst heb je meer noten. Heb je een walnotenboom bij jou in de buurt? Of hazelnootbomen? Noten leveren belangrijke voedingsstoffen zoals ijzer, vitamine E en B-vitamines. Het zijn prima vleesvervangers. In noten zit wel veel vet, echter vooral onverzadigd vet. Hoeveel verzadigd vet ze leveren verschilt per soort. Hazelnoten, walnoten of

Lees verder...

Hoge bloeddruk en bewerkt rood vlees

Uit Frans onderzoek blijkt dat vrouwen die veel bewerkt  rood vlees eten (rood vlees met toegevoegde kruiden zoals salami, worstjes, bacon en ham) meer kans hebben op een hoge bloeddruk. De verklaring voor de hoge bloeddruk komt voort uit het feit dat deze bewerkte vleeswaren vaak ook veel zout bevatten.      

Lees verder...

Hoe zou jij ongezond eetgedrag aanpakken?

We eten met z`n allen te veel vlees, zout, suiker en vet en daar moet de overheid wat aan doen. Dit vindt de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid, een belangrijk adviesorgaan van onze regering. De Raad presenteerde het rapport “ Naar een voedselbeleid” . Daarin staat dat er sprake is van een ‘internationale epidemie van

Lees verder...

Niet alle vis goed bij hartklachten

Is vis eten goed bij hartklachten? Dit is 1 van de vragen die worden beantwoord in de campagne `Dieet dit, Dieet dat`van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten. Vis is namelijk niet voor iedereen met hartklachten een goede keuze. Dit is namelijk afhankelijk van  je persoonlijke situatie. Maar het is natuurlijk ook belangrijk om te letten

Lees verder...

Viskoekjes, een heerlijk recept

Het is heel gezond om minimaal twee keer per week vis te eten. Wat wij heel vaak horen, is dat veel mensen niet zo goed weten hoe ze vis lekker kunnen klaar maken en ermee te variëren. Hieronder volgt een heerlijk viskoekjes recept. Viskoekjes zijn lekker bij de warme maaltijd, maar ook heerlijk bij de

Lees verder...

Nieuw: insectenburgers in België

Heb jij weleens insecten gegeten? In veel landen is dit heel normaal. De Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties wil het eten van insecten stimuleren als middel tegen voedselschaarste en klimaatopwarming. Insecten zijn een bron van eiwitten, vitaminen, mineralen en vezels.

Lees verder...

Visolie ook goed voor de nieren

De nierfunctie kan na een hartaanval 2 keer zo snel verminderen als bij een persoon zonder hartinfarct. Als je extra visolie neemt kan dit de snelle achteruitgang van de nieren afremmen. Dit concluderen onderzoekers in de Clinical Journal of the American Society of Nephrology.          

Lees verder...

Nieuwe Europese Allergenenwetgeving

Vanaf 13 december 2014 wordt er een nieuwe Europese allergenenwetgeving van kracht. Horecabedrijven moeten informatie kunnen geven aan hun gasten over de aanwezigheid van 14 allergenen in onverpakte producten.    

Lees verder...