Flexitariër of vegetariër?

De discussie over het wel/niet/soms eten van vlees komen sommige mensen de neus uit. Ze willen zelf bepalen wat ze wel of niet eten. Vurige betogen van voorstanders om minder of geen vlees te gaan eten, leidt tot ergernis bij de vleesliefhebber en de types die er sowieso niet van houden om gedicteerd te worden wat ze niet mogen doen.

 

 

Als diëtist laat ik mensen altijd zelf kiezen waar ze zich prettig bij voelen. Ik zeg er wel bij dat variëren binnen je voeding goed, fijn is. Dus 1 of meer dagen geen vlees, maar meer peulvruchten, sojaproduct, ei, noten of vis eten kan heel goed. Afhankelijk ook van wat er in de gezondheid speelt, zou je nog kunnen kijken naar waar winst ligt qua soort vetten of gewichtsverandering. Door goed uit te leggen wat er in vlees, vleesvervangers en vis zit en wat eiwitrijke producten zijn, kunnen mensen zelf beslissen wat en hoe vaak ze dat willen eten.

TZ

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>