Peulvruchten goede vleesvervanger?

sojaboonPeulvruchten zoals kikkererwten, bruine en witte bonen, sojabonen, kidneybonen, kapucijners en linzen, bevatten net als vlees ijzer, eiwit en B-vitamines. Op een paar uitzonderingen na, bijvoorbeeld sperziebonen, zijn ze prima vleesvervangers.

 

 

 

Sperziebonen bevatten namelijk geen vitamine B1 en dat is een van de voorwaarden voor een goede vervanger van vlees. Je kunt prima (1 of meerdere dagen) zonder vlees, kip  of vis, als je goede vervangers en andere voedingsmiddelen eet om voldoende ijzer, vitamine B1 en B12 binnen te krijgen.Ook kun je af en toe kiezen voor noten of ei of een andere vleesvervanger.  Peulvruchten bevatten wel koolhydraten (zetmeel) en onbewerkt vlees niet, dus voor mensen die op hun koolhydraten moeten letten is het goed hier rekening mee te houden. Het voordeel van peulvruchten is dat ze ook vezels bevatten, iets wat weer niet in vlees zit. Nadeel van peulvruchten kan zijn dat sommige mensen er maag-of darmklachten van kunnen krijgen.

MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>