Rubriek: Tip van de week

Wekelijkse tip over voeding en dieet

Klimaatweegschaal

Wat jij eet en drinkt heeft invloed op het klimaat. Hoeveel kun je vanaf nu eenvoudig zien op de Klimaatweegschaal. De Klimaatweegschaal is een online rekenmodule van het Voedingscentrum die de klimaatinvloed van een warme maaltijd snel voor jou inzichtelijk maakt. Zo zul je er achter komen dat rijst bijvoorbeeld meer invloed heeft dan aardappelen.

Lees verder...

Eindexamen-menu 2009

Het is weer zover: de eindexamens staan op het punt van beginnen. Dat betekent een hoop stress voor veel scholieren. Omdat je vast elke vorm van hulp kunt gebruiken, geeft het Voedingscentrum je hieronder een aantal superhandige eettips. Met als hoogtepunt: een voorbeeld van een gezond examen-powermenu. Succes!

Lees verder...

Doe de zout-test!

Unilever wil uiterlijk eind 2010 het zoutgehalte in zijn producten verlagen zodat maximale dagelijkse inname van 6 gram kan worden bereikt. Eind 2015 moet dit zelfs teruggebracht zijn tot 5 gram zout per persoon per dag. Dit maakte Gaby Vreeken, Vice President Marketing van Unilever Benelux, bekend tijdens een persbijeenkomst bij Unilever Research & Development

Lees verder...

Balansdag op het Werk

Ongeveer 3000 bedrijven ontvingen een ‘Balansdag op het Werk’ –pakket van het Voedingscentrum. Daarmee kunnen werknemers een gezonde werkomgeving op het gebied van voeding en beweging creëren. De Balansdag is voor iedereen die op gewicht wil blijven. Iedereen heeft wel dagen waarop je meer eet dan normaal. Zeker op het werk kan dat voorkomen, bijvoorbeeld

Lees verder...

Doe iedere dag één regel van de Schijf van Vijf

Vanaf maandag 23 maart begint de Nationale Gezondheidsweek. Het is een nieuw initiatief dat samenvalt met de eerste week van de lente. Een mooi moment voor een voorjaarsschoonmaak. Had je toch al het idee om gezonder te gaan eten en meer te sporten? Grijp dan deze week aan om het ook te DOEN. Want vaak

Lees verder...

Goed voornemen volhouden?

Na de eerste maand in 2009 houdt eenderde van de Nederlanders zich nog altijd aan zijn belangrijkste goede voornemen. Dat blijkt uit onderzoek van de ING Groep. Het Voedingscentrum kan iedereen helpen gezond eten vol te houden. Daarvoor bestaat Het Nieuwe Eten: dé manier om je dagelijks eten gezonder te krijgen. Veel mensen willen gezonder

Lees verder...

Pimp mijn recept

Mensen vinden veel en vet eten steeds lekkerder. Dat blijkt uit een vergelijking van recepten uit 1936 en 2006, uit een populair Amerikaans kookboek. Ook in Nederland zijn producten steeds vaker aan de vette kant. Toch gaan gezond en lekker goed samen. Dat bewijst de receptenexpert van het Voedingscentrum. Het Voedingscentrum heeft een praktische hulp

Lees verder...