Rubriek: Vitamines & mineralen

De laatste informatie over Vitamines, mineralen en supplementen

Wat is zwangerschapsdiabetes?

          Zwangerschapsdiabetes (diabetes gravidarum) is een tijdelijke soort diabetes, die meteen over gaat na de bevalling. Vrouwen kunnen het krijgen vanaf de 24e week van de zwangerschap. Tijdens een normale zwangerschap maakt het lichaam extra insuline aan. Zodat er toch genoeg insuline is om de bloedsuiker goed te houden. Maar bij

Lees verder...

Waarom ben je sneller ziek bij kou?

      In deze koude januarimaand werkt ons afweersysteem minder goed. Virussen vermenigvuldigen zich sneller en overleven langer bij kou. Wanneer mensen dicht op elkaar zitten, in een slecht geventileerde ruimte, is de kans dat virussen worden overgedragen ook veel groter. Ook onze bloedvaten vernauwen bij kou. Hierdoor is de aanvoer van lymfocyten, een

Lees verder...

Avocado goed bij cholesterol

Als je elke dag een halve tot een hele avocado eet binnen een cholesterolverlagend dieet kan dit het slechte LDL-cholesterol verlagen bij mensen met overgewicht. En dan is het ook nog een vitaminebom. Een avocado is rijk aan vitamine B, vitamine C, vitamine E  en vitamine K . Ook bevatten ze o.a. de mineralen kalium, magnesium,

Lees verder...

Winterdip? Dit kun je eraan doen!

Heb je last van een winterdip of heb je gewoon even nergens zin in? Maak je geen zorgen, er zijn genoeg voedingsmiddelen die jou een goede stemming bezorgen. Zeg maar dag tegen dat rothumeur, want met deze voeding eet jij je gelukkig. Eiwitten Met voldoende eiwitten zorg je ervoor dat jij in een mum van

Lees verder...

Voorkeursbeleid drinkvoeding 2016

          Soms lukt het mensen niet om voldoende te eten en  is drinkvoeding nodig. Drinkvoeding is een vloeibare voeding die calorieën, eiwitten, vetten, koolhydraten, vitamines en mineralen bevat. Het gebruik van drinkvoeding is een manier om de voeding energie- en/of eiwitrijker te maken, in een periode dat het mensen niet lukt

Lees verder...

Bevat eigeel ook eiwitten?

Ik hoor regelmatig van mensen dat ze alleen het witte gedeelte van een ei eten en niet de dooier, omdat dat minder gezond zou zijn vanwege het cjolesterol. Maar het eigeel of eidooier bevat juist veel eiwitten: bijna de helft van alle eiwitten in en ei, zit in het eigeel. Maar de eidooier is juist het

Lees verder...

Waarheid over vitaminen en mineralen

Woensdag jl. was er een documentaire van Engelse bodem over zoektocht in Amerika naar de waarheid over vitamines. Welke zijn er allemaal? En als ze zo belangrijk zijn waarom maakt het lichaam ze zelf niet aan dan? Mocht je het gemist hebben en wil je het terug zien, ga dan naar RTLxl en daarop kun

Lees verder...

Zwangerschapswens? Denk aan foliumzuur!

        Uit nieuw onderzoek blijkt dat in Europa het aantal kinderen met een bepaalde afwijking niet daalt, ondanks dat het advies aan aanstaande moeders om extra foliumzuur te gebruiken. Foliumzuur slikken verkleint de kans op geboorteafwijkingen, zoals het neurale-buisdefect of open ruggetje, een hazenlip en open gehemelte. Door gevarieerd te eten kan

Lees verder...

Tips voor de R in de maand

Snotteren, hoesten, keelpijn en niezen: met de kortere dagen en het slechte weer kan je weerstand wel een boost gebruiken! Met deze gezonde voedingstips houd je je weerstand op peil en geef je bacteriën en virussen geen kans. 1. Eet veel groente en fruit Zo krijg je voldoende vitamines en mineralen binnen. Vooral mandarijnen, sinaasappels

Lees verder...

Peulvruchten:kidneybonen

Kidneybonen heten letterlijk vertaald (r0de) nierbonen, maar de naam kidneybonen is in Nederland het meest gebruikt. Kidneybonen danken hun naam aan de vorm (ze zijn niervormig) en hebben een rode-bruine kleur. Er zijn ook witte, bruine en zwarte soorten, maar die zie je in Nederland niet vaak. Kidneybonen hebben een lichtzoete smaak en kun je

Lees verder...