Zwangerschapswens? Denk aan foliumzuur!

Zwanger

 

 

 

 

Uit nieuw onderzoek blijkt dat in Europa het aantal kinderen met een bepaalde afwijking niet daalt, ondanks dat het advies aan aanstaande moeders om extra foliumzuur te gebruiken. Foliumzuur slikken verkleint de kans op geboorteafwijkingen, zoals het neurale-buisdefect of open ruggetje, een hazenlip en open gehemelte. Door gevarieerd te eten kan iedereen voldoende foliumzuur binnenkrijgen, behalve zwangere vrouwen. Sinds 1991 adviseert de Gezondheidsraad aan vrouwen om rondom de bevruchting (4 weken ervoor) en tot 8 weken na zwangerschap een supplement met extra foliumzuur slikken (400 microgram per dag). De kans op een baby met een neurale-buisdefect wordt 72% kleiner als vrouwen dit advies opvolgen . Voor veel vrouwen is dit misschien niet bekend of wordt het belang ervan onderschat.

MB

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Zwangerschapswens? Denk aan foliumzuur!

 1. Nicole

  Nooit geweten dat extra foliumzuur zo belangrijk was!

    /   Reply  / 
 2. Bianca

  Alleen Foliumzuur is gevaarlijk, laat de vit B12 zakken, met alle gevolgen van dien,

  samenwerken van vit D, vit b12 en Foliumzuur, magnesium.

  zie ook een artikel over Vit B12, geschreven door een verloskundige.

  Er zijn menige zwangeren en daardoor dus ook de baby’s die een tekort aan Vit B12 hebben,
  misschien wel 50 symptomen ( depressiviteit,psychische klachten,gedragsstoornis,stemmingswisselingen(chronische)vermoeidheid,neurologische klachten, miskraam, spier- en gewrichtsklachten,schildklier ,etc ….) hierdoor, en vaak mis diagnoses, niet alle klachten toeschrijven aan de zwangerschap.
  en goede vetten eten,word je niet dik van, (extra viergine kokosolie, olijfolie, vette vis, ongeroosterde noten en zaden en noten, avocado, (gras)roomboter)

  dikmakers zijn: suiker,ook in vleeswaren/vlees, brood,sauzen,zoetstoffen ( zoetjes, suikervrij, light,tandpasta, medicatie) ,fructose/ glucose smaakversterkers( alles kant en klaarvoeding, transvetten, aspartaam.nl
  dus zoveel mogelijk vers/biologisch, zelf maken.

    /   Reply  / 
 3. Bianca

  zie ook artikelen
  “zwangerschap en vit b12

  oorzaak ook tekort door,
  Stress, roken, antidepressiva,anti psychotica,cholesterolverlagers, pijnstillers, bloeddrukverlagers, betablokkers, reumamedicatie,diabetesmedicatie,narcose,Antibiotica,plasmedicatie, prednison,laxeermiddelen, overgeven,maag-en darmstoornis(wordt niet opgenomen)

  veel forums over vit b12 en vit D en magnesium, Kalium tekort

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>