Rubriek: zwangerschap

Welk broodbeleg bij zwangerschap?

Als je zwanger bent is het belangrijk om gezond te eten. (zie ook de blog van gisteren over vis). Vandaag gaan we het hebben over het beleg wat je beter niet of beperkt kunt nemen. Te weten kaas en vlees. Het is belangrijk om geen zachte buitenlandse kaas van rauwe melk (au lait cru) te

Lees verder...

Welke vis bij zwangerschap?

Tijdens de zwangerschap is het belangrijk om gezond te eten. Daarnaast is het belangrijk om voldoende vitamines, mineralen en gezonde vetten te eten. Voordat je zwanger bent wordt aangeraden om dagelijks 0,4 mg foliumzuur te nemen, tot de achtste week na de bevruchting. Ook is het gedurende de hele zwangerschap belangrijk om dagelijks 10 mcg

Lees verder...

Nieuwe adviezen voor Jodium

Jodium is een essentiële voedingsstof voor de mens. Het heeft een belangrijke functie bij de schildklier. De schildklier speelt onder andere een grote rol bij de stofwisseling oftewel verbranding van voeding. De EFSA (European Food Safety Authority)heeft nieuwe adviezen uitgebracht voor het mineraal jodium. Dit hebben ze gedaan voor kinderen, volwassenen, zwangeren en lacterenden. Jodium

Lees verder...

Sperma beter van kwaliteit door tomaat

Volgens Britse en Amerikaanse onderzoekers zorgt de stof lycopeen, het stofje dat er voor zorgt dat een tomaat rood is, dat de hoeveelheid sperma met zo’n 70 procent toeneemt. Ook wordt de zwemkwaliteit beter en het aantal abnormale spermacellen neemt af. Dat blijkt uit onderzoek gepubliceerd door de Cleveland Clinic.

Lees verder...

Gezondheidsklachten na het eten van gojibessen

De NVWA (Nederlandse Voedsel-en Waren autoriteit) heeft een aantal klachten gekregen van consumenten die na het eten van Gojibessen moesten overgeven, maagpijn of diarree kregen. Ook via sociale media wordt van deze klachten melding gemaakt. Onderzoek van de NVWA heeft nog geen oorzaak van de klachten aan het licht gebracht, maar uit de literatuur is

Lees verder...

Wat is FAS (Foetaal Alcohol Syndroom)

Als  een vrouw zwanger wil worden alcohol drinkt tijdens de zwangerschap, komt de alcohol via het bloed via de placenta in de vrucht terecht. Dan loopt het kindje risico op een Foetaal Alcoholsyndroom, of FAS. De manier waarop alcohol de normale ontwikkeling van de vrucht beïnvloedt en kan remmen en de vraag hoeveel alcohol zonder

Lees verder...

Wat mag nog wel als je zwanger bent?

Zwanger zijn is vaak al geen pretje met alle lichamelijke ongemakken en verboden voedingsmiddelen, zoals gerookte zalm, rauwmelkse kaasjes en rood vlees. En alcohol is al helemaal uit den boze. Een glaasje water dan maar? Eh, ook dat kan een risico zijn. Tenminste: als dat afkomstig is uit loden leidingen. Van lood is namelijk aangetoond

Lees verder...