Sperma beter van kwaliteit door tomaat

Volgens Britse en Amerikaanse onderzoekers zorgt de stof lycopeen, het stofje dat er voor zorgt dat een tomaat rood is, dat de hoeveelheid sperma met zo’n 70 procent toeneemt. Ook wordt de zwemkwaliteit beter en het aantal abnormale spermacellen neemt af. Dat blijkt uit onderzoek gepubliceerd door de Cleveland Clinic.

Market Tomatoes

De wetenschappers bestudeerden voor het onderzoek de gegevens van 12 verschillende studiegroepen over de hele wereld. Al deze onderzoeken lieten zien dat lycopeen er voor zorgt dat het aantal zaadcellen toeneemt en ook dat het zaad een stuk sneller gaat zwemmen. Volgens Ashok Agarwal, de leider van het onderzoek, lieten de studies duidelijk het positieve effect van lycopeen op het sperma zien.

Meer onderzoek
Eerder onderzoek heeft  ook al aangetoond dat lycopeen de kans op aandoeningen aan de prostaat verkleint. Het onderzoeksteam is al gestart met vervolgonderzoek en dan onderzoeken wat het effect is van de inname van supplementen met lycopeen bij mannen die onverklaarbaar onvruchtbaar zijn. De resultaten van dat onderzoek worden volgend jaar verwacht.

Bron: http://www.dailymail.co.uk/health/article-2620676/How-eating-tomatoes-increase-male-fertility-Key-compound-fruit-boost-sperm-count-70.html

MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>