Groentetip

Ik hoor vaak dat mensen 200g groente zoveel vinden om bij het avondeten te eten. Denk dan ook eens aan groente bij de lunch of tussendoor:

  • Zet vaker schaaltjes komkommer en tomaat op tafel. Lekker bij of op het brood! Voor op het werk of onderweg kunt u ook een plastic doosje met cherrytomaatjes, schijven komkommer en kleine worteltjes of radijs meenemen.
  • Maak eens een lekkere rauwkostsalade. Tips voor lekkere combinaties: 

    -witlof met fijngesneden prei en appel, wat rozijntjes en eventueel wat walnoten. Lekker met sinaasappel- of mosterdhoningdressing

    -fijngesneden of geschaafde witte of Chinese kool met stukjes ananas (uit blik) en een kerriedressing van yoghurt, olie en kerriepoedersalade

    -fijngesneden of geschaafde rode kool met fijngesneden appel en rozijnen en een frisse dressing van olie en azijn

    -zuurkool met druiven en sinaasappel en een mosterdsausje

    Tip: laat de dressing bij de koolsoorten een uurtje intrekken.

Bron: Voedingscentrum

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Groentetip

  1. Pingback: Groentetip 2 | Dieet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>