Kikkererwten, multifunctioneel!

Nu het advies is om meer peulvruchten te eten,leek het me leuk om steeds een peulvrucht in het daglicht te zetten, Vandaag de kikkererwt.  De kikkererwt is een veelzijdige peulvrucht. Je kunt hem eten als koolhydraatbron, groente én vleesvervanger of je kunt er een gezonde snack van maken.  Waarom zijn kikkererwten of kekererwten zo goed voor je en wat kun je ermee maken?

Vers bereid kikkererwten over rustieke houten tafel close-up.

Kikkererwten zitten vol eiwitten en vezels. Bovendien zitten er koolhydraten, ijzer en B-vitamines in. Dankzij deze samenstelling zijn ze een volwaardige vleesvervanger. Maar je kunt ze ook als bron van koolhydraten op het menu zetten.
Een ander voordeel van de kikkererwt is het hoge gehalte aan tryptofaan. Tryptofaan is een essentieel aminozuur dat je lichaam niet zelf kan aanmaken, je kunt het alleen uit voeding halen. Je hebt tryptofaan nodig voor de aanmaak van serotonine. Er zijn aanwijzingen dat serotonine je stemming verbetert en ervoor zorgt dat je beter slaapt. De bekendste gerechten zijn hoemoes en falafel, maar je kunt ook soort snack maken van geroosterde kikkererwten (Turkse leblebi) en wat kruiden, zoals zout, paprikapoeder en knoflookpoeder.

MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>