Creëer een slanke woonomgeving

SnoepVeel mensen (vooral mannen) zijn vaak externe eters; dat wil zeggen dat ze door externe prikkels, dus door het zien/ruiken  van eten dit ook willen opeten. Nu kun je jezelf daarbij helpen door je huis zo in te richten dat je minder bloot komt te staan aan verleidingen om ongezonde dingen te eten of drinken.

 

 

Ten eerste helpt het natuurlijk om geen ongezonde dingen in huis te halen, maar soms wil de rest van je huisgenoten wel koek, snoep en chips eten. Wat helpt is om de gezonde voeding (bijv. fruit) duidelijk zichtbaar neer te leggen (midden op de eettafel, het aanrecht of in de koelkast evt. in doorzichtige verpakking) en ongezonde voeding niet op ooghoogte neer te leggen. Het beste is om ongezonde voeding onderin de (voorraad)kast of uit het zicht in de groentela te leggen of te verpakken in ondoorzichtige verpakkingen. Bijvoorbeeld kaas, worst, taart en ovenschotels in aluminiumfolie. Zie ook een vorige blog over het dieetvarkentje.

Er is ook onderzoek gedaan naar snoeppotten op het werk. Wat blijkt? Het meeste snoep wordt gegeten uit een doorzichtige pot die op je bureau staat. Het minste snoep wordt gegeten als je de pot in je bureaulade zet. Wat ook kan helpen is de snoeppot minstens 2 meter van je vandaan zetten. Je lunch niet gedachteloos op te peuzelen achter je computer. Vaak eet je dan meer of heb je snel weer trek.

Bron: Psychologie magazine

MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>